zaterdag 31 januari 2009

Wat is het koud hè?

Januari 2009 is de koudste januari-maand in twaalf jaar. En dat merken we: we hebben deze maand door de vorst nog geen enkele competitiewedstrijd gespeeld en ook de voor vandaag geplande wedstrijd tegen SV de Vecht E4 is door de KNVB afgelast. Jammer! Gelukkig hebben we vandaag wel een ingelaste oefenwedstijd tegen Victoria E6.

Op het prachtige hoofdveld in de knisperende ochtendkou moeten we het helaas doen zonder Thomas en Floris. De griepgolf is aan hen niet ongemerkt voorbij gegaan.Gijs is er wel weer bij! Chris kiest voor een 7 tegen 7 varia-opstelling waarin alles is omgegooid. Dit doen we met een reden: je bent pas een goede spits als je weet hoe een verdediger handelt, en omgekeerd...ideaal om in een oefenwedstijd toe te passen dus!
Martijn en Daan Knib staan op scherp in de spits. Na wat rondspelen van de bal scoort Knib de bevrijdende openingstrefffer. De E6 reageert getergd met een wederscore waardoor het snel 1-1 staat. De E6 toont zich daarmee een stevige tegenstander. Meerdere keren breken ze echt gevaarlijk uit.Gijs laat echter zien dat hij het nog kan en laat de keeper kansloos naar de bal duiken met een droog hard schot: 2-1! Langs de lijn wordt geconcludeerd dat dit een mooie pot kan worden, het gaat redelijk gelijk op. Ook nu valt de gelijkmaker weer snel. Tijdens de rust staan de teams volstrekt gelijk.

In de rust kiest Chris er voor om de varia-opstelling te verlaten en weer meer vanuit de vertrouwde posities te spelen. Na de rust komt Daan Vos komt mooi op stoom. Hij perst er met zijn lange benen een echte hatrick uit en scoort drie doelpunten achter elkaar in deze helft! Chris, die met koffie in de hand de wedstrijd de tweede helft fluit heeft moeite om de scores bij te houden. Onze vrienden van E6 scoren tussendoor uit een vrije trap, voor Fabian de ondankbare taak om de bal uit het net te vissen. Martijn laat de verkleumende zij-lijn bewonderend klappen voor de enorme poeier die hij van de 16-meter geeft richting het doel. De droge harde knal slaat een deuk in de paal maar hij zit -wat jammer- net niet! Robert zorgt ten slotte voor de afsluiter: 6-3. En daarmee geeft de E4 na de winterstop een mooi visitekaartje af.

Een lekkere opsteker richting de voorjaarscompetitie!

Uw inval-reporter-langs-de-lijn Sjoerd