De dag begon zoals een echte voorjaarszaterdag hoort te beginnen, blauwe lucht, lekker zonnetje, laat het voorjaar maar komen!
Aangekomen bij Victoria, voor de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels E4, gelijk 2 teleurstellingen.
1) We mochten niet op gras, maar op een zwarte zandvlakte
2) Het mooie weer was over en de regen kwam op....

Het mooie van de dag was dat we mochten spelen tegen Zuidvogels E4. In de najaarscompetitie hadden we dit team eenvoudig opzij gezet, en eindigden zij onderaan en wij bovenaan. Vorige week hadden deze rood-groene broeders met 14-2 verloren van Hertha, we waren op voorhand dus al zeker van een overwinning. Dit was een ideale tegenstander om ons geschonden vertrouwen na twee slechte wedstrijden weer wat op te vijzelen. Wat wel bijzonder was, was dat we nu voor het eerst sinds 1 november weer eens compleet waren, in de tussenliggende wedstrijden waren er altijd wel een of meerdere jongens afwezig. En wie was onze tegenstander die eerste dag van november? Juist: Zuidvogels E4....

Daan Knib en Robert waren de eerste wissel, en gelijk vanaf het eerste fluitsignaal wilde onze jongens druk zetten. Maar helaas waren de jongens van Zuid sterk en dreigend aan de bal. Wij kwamen wel veel aan de bal, maar konden niet echt druk zetten als zij aan de bal waren. Dit resulteerde in een onrustige eerste helft, waar wij wel een voorsprong namen. Knib, in het veld gekomen voor Thomas, nam op 'randje strafschop' de bal volley, en dit was de prachtige openingstreffer. De rust haalden we echter niet met deze voorsprong, want de gasten scoorden 2 keer, wat ons op een 1-2 ruststand bracht. Het was aan twee man te danken dat het hier bij bleef, keeper Fabian had enkele fantastische reddingen en back Knib was werkelijk subliem, sterke ingrepen achterin en opbouwend was hij onmisbaar. Helaas trokken we de mindere vorm van de vorige twee wedstrijden door in deze eerste helft.
Trainer Martijn, die weer kwam kijken bij ons, had enkele nuttige tips in de rust. Hierdoor gingen we in de tweede helft sterker spelen. Tactisch werd er ook wat omgezet. Thomas, in de eerste helft achterin, en Gijs, in de eerste helft op het midden, gingen samen voorin spelen. En juist deze twee mannen stonden aan de basis van de volgende twee Victoria-treffers. Nadat de gasten op 3-1 waren gekomen (we werden hier geklopt in de omschakeling na balverlies) braken Gijs en Thomas samen uit. Thomas had de bal en trok de 2 verdedigers naar zich toe, met zijn overzicht had hij Gijs dus vrij zien staan. Met een mooi breedte-balletjes speelde hij hem aan, en van afstand krulde Gijs de bal over de keeper in het doel.

Ook bij de gelijkmaker stonden zij aan de basis. Thomas ging gewillig over een been liggen, Floris trapte de vrije trap en Gijs scoorde beheerst zijn tweede.
Hierna was het vooral Victoria dat de klok sloeg, maar helaas duurde de wedstrijd niet lang genoeg. Terwijl de winnende in de lucht hing, floot Chris voor het einde van de wedstrijd omdat de tijd op was. Een spannende pot die terecht op gelijkspel eindigde.
Het was overigens wel bijzonder dat een team dat in de najaarscompetitie en vorige week zo slecht presteerde, nu ineens zo goed voor de dag kwam.... Het toeval wil dat we volgende week wederom tegen Zuidvogels E4 mogen spelen, maar dan uit. Ben benieuwd hoe wij en zij dan voor de dag komen...
Man van de wedstrijd vandaag was zonder twijfel Daan Knibbeler. Zeer sterk achterin en altijd op het juiste moment ingrijpen, dan ook nog de openingstreffer maken en je bent verzekerd van de titel "Man van de wedstrijd". Volgens moeder Heleen kwam dit door het ontbijt met Brinta, dus moeders der E4-spelers: voortaan Brinta bij het ontbijt!!