zaterdag 8 november 2008

Mooi tegen 't Gooi!

De voortekenen zijn niet gunstig: Gijs zit vanwege een ernstig ongeval op school met een zeer zware hersenschudding, blauwe plekken en hechtingen sip thuis op de bank. Robert heeft een griepje te pakken en Koen is nog maar nét hersteld van een hersenschudding. Coach Chris belt bovendien op dat hij een lekke fietsband heeft en dus niet op tijd bij 't Gooi is. Oei, als dit maar goed komt denk ik bij mezelf.
Gelukkig is de E4 een sterk team. En realiseren we ons dat we kunnen omgaan met dit soort tegenslagen. In de kleedkamer zet het team bij mijn binnenkomst ondanks de bedrukte stemming luidkeels het lang-zal-hij-leven in omdat ik vandaag jarig ben. Wat een warm bad! En stiekum wordt er door de mannen een inschatting gemaakt wat ik als traktatie in mijn tas heb zitten…Chris kiest vandaag voor een veilige teamopstelling. Dat is trouwens altijd een serieus moment in de kleedkamer. Opstelling en tactiek worden in eenvoudige oneliners besproken. En iedereen weet dat als Chris praat dat de overige monden dicht moeten blijven. Vlak voordat we de kleedkamer verlaten is er nog ruimte voor het wel en wee van de ziekenboeg én de-mop-van-de week en rent het team geconcentreerd het zonnige veld op. In de overtuiging dat er gewonnen moet worden ter ere van Gijs!
Na het eerste fluitsignaal gaan de ploegen mooi gelijk op. 't Gooi heeft er duidelijk zin in en wil het thuispubliek niet teleurstellen. Het tempo ligt hoog en de bal schiet van links naar rechts. De druk op het goal van Fabian is stevig. Gelukkig weet onze E4 een mooie kans te benutten: Floris maakt al vrij snel de eerste goal. Prachtig! Aan de zijlijn slaan we een kleine zucht van verlichting en daalt de bloeddruk naar iets boven normaal. Fabian krijgt het vervolgens stevig te verduren. Meerdere keren gaan de ballen van ‘t Gooi hard op onze lat. Niet lang daarna valt de verdiende gelijkmaker. Onze bloeddruk langs de zijlijn schiet ongekend snel omhoog en Chris begint wat strenger en harder te instrueren.

Thomas zou Thomas niet zijn als hij –vanaf de plek waar Gijs vaak staat- een prachtige 2-1 in het net drukt. Schitterend! Dat blijkt voor ’t Gooi een gevoelige. Want vanaf dat moment geven we de voorsprong gewoon niet meer uit handen. Daan K, Floris, Daan V., Thomas (2x) scoren vervolgens de doelpunten. Wat een schouwspel. Onze E4 toont karakter en gáát er voor. Daan Knib en Martijn storten zich op iedere bal die te dicht richting ons goal komt. Daan Knib toont zich een geweldige bikkel door na een stevige tackel met tranen in de ogen gewoon dóór te spelen en iets later ook keihard te scoren! Dat is karakter en daarmee ben je de man van de wedstrijd!Daan V en Koen jagen onvermoeid in het middenveld en Thomas en Floris weten elkaar goed te vinden voorin. Fabian veegt het goal schoon. Ondertussen schuift Chris nog wat met de posities. Het ziet er goed uit. Tussen ons doelpuntenfestijn scoort ‘t Gooi er ook nog 2. Met een einduitslag van 3-7 stappen we dik tevreden het veld af. Uit de tas komt de welverdiende traktatie: chips voor allemaal! Gijs, deze uitslag is voor jou jongen!
Inval-reporter-langs-de-lijn Sjoerd

Geen opmerkingen: