zaterdag 29 november 2008

Mokerslagen in Laren

Op een koude zaterdagmorgen togen de Victoria E4 spelers met begeleiding en aanhang naar Laren. In het mooie schildersdorp mochten we spelen tegen de E3 van de plaatselijke club. Het was een bijzondere ochtend, want onze goalie vierde vandaag zijn 10e verjaardag. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er dus uit volle borst gezongen voor onze stoere vriend. Na het eerste fluitsignaal leek het erop dat het feestgezang nog even doorwerkte in de hoofden van onze spelers, want gelijk vanaf het eerste fluitsignaal stoomde Laren op naar de goal van onze jarig job, die het schot niet kon houden: 1-0 na slechts enkele tellen. Daarmee was het ergste nog niet voorbij, want in de eerste minuten kwamen de Laarders nog enkele keren dreigend voor onze doelman. Geluk en goed keeperswerk voorkwamen een grotere achterstand, maar de 1-0 was wel een mokerslag! Koen stond zich aan de zijlijn te verbijten over zo slecht verdedigen. Na enkele minuten wisselde Chris al Floris en Thomas van positie, hiermee werd het achterin wel wat beter, maar het probleem werd pas echt opgelost toen Koen erin kwam. Vanaf het moment dat Koen zijn entree maakte werd achterin de Victoriaanse gatenkaas ingeruild voor een solide veste! Hiermee was het probleem achterin opgelost, maar voorin hadden we ook nog niet echt potten kunnen breken. Onder toeziend oog van Gijs, die nog niet hersteld was van zijn ongeluk, vochten de mannen zich in de eerste helft naar een gelijke stand. Het was uiteindelijk Floris die de gelijkmaker maakte op aangeven van Vos. Hiermee hadden we de eerste helft wel zo'n beetje beschreven, want veel meer goeds was er eigenlijk niet te melden. In de rust was Chris dan ook laaiend op de jongens, die speelden alsof het een oefenpotje betrof. Als brave schooljongentjes stonden ze op het veld. De tirade van Chris had wel het gewenste effect, want in de tweede helft werd er opeens wel gestreden voor elke meter. Achterin werd het dichtgetimmerd, de mannen werden strak gecoached door een uitstekende Koen achterin. De spitsen en middenvelders gingen ook strijden en zo werden we dreigend. Aan de kant hadden we het gevoel dat er voor ons wel een goal in de lucht hing, de Laarders stonden zwaar onder druk. Na enkele minuten speelde Thomas de bal op Robert, die van een afstandje uithaalde en de 2-1 op het scorebord bracht. Direct daarna was het weer Thomas, die goed doorging op de bal en niet bang was voor de aankomende verdediger, dit keer was het Vos die de bal van Thomas kreeg en de 3-1 liet aantekenen. Na de mokerslag van Laren in de eerste helft was dit de mokerslag van Victoria in het tweede bedrijf. Laren had gelukkig geen tijd meer om zich van onze mokerslag te herstellen. De wedstrijd was hierna gespeeld. Wel waren we nog getuige van 2 goals, eentje voor ons (Robert op aangeven van Vos) en eentje voor Laren, na een scheidsrechterbal op 5 meter van onze goal. Ondanks het slechte spel in de eerste helft rest mij niets anders dan strooien met complimenten. Als eerste voor de tegenstanders, die vochten als leeuwen en ook werkelijk een sterke tegenstander was. Als tweede voor de scheidsrechter, die zeer goed floot. Zulke goede scheidsrechters kom je zelden tegen bij de jeugd. Verder complimenten voor het vechten van onze Victorianen in de tweede helft, daar lieten ze zien dat ze de goede aanwijzingen van Coach Chris kunnen opvolgen. Als laatste complimenten voor de Man van de Wedstrijd, Koen. Geweldig zoals jij orde op zaken stelde achterin. Door deze overwinning stijgen we weer op de ranglijst, volgende week een inhaalprogramma tegen Loosdrecht. Als we daar de drie punten weten te scoren staan we 2e achter Zuidvogels E3, die, net als wij, tot nu toe alles heeft gewonnen.