zaterdag 6 december 2008

Geen pepernoten maar goals als strooigoed

Drie maanden geleden liepen we trots en zelfverzekerd het Loosdrechtse veld af. De streekderby werd toen tegen de E1 met 3-7 op een regenachtige zaterdag in ons voordeel beslecht. Zouden we dat vandaag opnieuw waarmaken? Nu mogen we tegen de E3. Bij binnenkomst valt direct op dat de grote papiercontainer in brand staat. Is dat het strijdvuur om ons te imponeren?
Bij de meeste jongens is Sinterklaas gisteravond langsgeweest. En hoe! De mannen maken in de kleedkamer met elkaar de balans op. Spelletjes, I-pods en complete Wii-spelcomputers blijken uit de zak gekomen. De Sint heeft het blijkbaar goed voor met E4 en heeft geen last van de kredietcrisis! Nog wat uitgebuikt van alle pepernoten en speculaas treden de mannen het natte veld op. Het inspelen gaat vanzelf, daar is zelfs geen coach meer voor nodig. Leuk om te zien dat de mannen zo snel een hecht team zijn gaan vormen. Ze hebben er zichtbaar plezier in. Dat de tegenstanders vandaag al gauw een kop kleiner zijn (eerstejaars E-tjes) doet het zelfvertrouwen groeien. Thomas draagt vandaag de aanvoedersband (stuk afplaktape). De eerste helft is geheel in handen onze E4. Floris maakt in de 4e minuut de openingstreffer, om in de 7e minuut nummer twee bij te schrijven. Daan Knib, startend in de spits, zorgt voor prachtige kansen en raakt de lat. Na ruim een kwartier spelen haalt Robert vanaf de 16 meter gigantisch uit en stuurt de bal net onder de lat door hard het doel in. De keeper is kansloos. Wat een prachtig doelpunt! Floris is in vorm en schrift voor het rustsignaal de 0-4 bij.
De doelpuntenparade smaakt naar meer en terecht, want in de tweede helft laten we de scheidsrechter wederom een aantal prachtige goals noteren. Daan Knib tikt de 0-5 op een voorzet van Floris. Na een kwartier in de tweede helft valt het eerste tegendoelpunt. Niet onverwacht. De verdediging leek even op de Maaslander gatenkaas. Terwijl de ouders bedenkelijk naar de donkere wolken en de regenboog kijken en zich afvragen of de regendouche nog verder open gaat valt er een bal op onze kruising waar Fabian erg goed bij zit. De 1-6 is voor Floris, met een prachtig hard droog schot. Uit het boekje Floris! De laatste twee doelpunten zijn voor Thomas, en er valt tussendoor ook nog een tegendoelpunt. Al met al blijven we vandaag Loosdrecht opnieuw de baas. We hebben allemaal -onder toeziend oog van de voorspoedig herstellende Gijs- goed en fanatiek gespeeld. Man van de wedstijd is Floris, die vandaag de helft van alle doelpunten op zijn naam zet en zelfs met rechts weet te scoren. Dit is héél goed voor onze stand in de competitie. Gaan we dan toch nog de kampioen worden op de eerste dag van de Kerstvakantie? Natuurlijk! Dus zeg maar af die skivakantie....