zondag 14 december 2008

Victoria E4 pakt de kop in ijzige kou!!

De voortekenen van deze wedstrijd waren zeer ongunstig: Spelen in de snijdende kou, uit bij Huizen E4, op een kei- en keihard veld, ergens helemaal achteraf, op een veld dat je alleen via een zandpad kon bereiken. Verder was Gijs nog steeds afwezig, en moesten we het vandaag ook stellen zonder Vos. Een misverstand tussen de ouders van de beide Danen zorgde ervoor dat Vos in zijn voetbaloutfit thuis op de bank bleef zitten..... Ook was Thomas deze week ziek geweest, en zou niet de hele wedstrijd kunnen spelen. Als klap op de vuurpijl hadden we geen scheidsrechter en de tegenstander geen keeper...... Al met al begonnen we 10 minuten later, nadat deze beide laatste euvels waren opgelost. En dat in een wedstrijd die we moesten winnen om in het spoor van Zuidvogels te kunnen blijven. Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen was het duidelijk dat onze mannen gelijk duidelijkheid wilde geven aan het legioen. Na 2 gevaarlijke aanvallen in de eerste minuten, was het Martijn die na slechts enkele minuten de 1-0 binnenschoot. Nadat Knib (goed begonnen op links!) zijn zoveelste gevaarlijke actie in de beginfase bekroonde met een formidabele voorzet op Martijn, die zo in kon tikken. Hierna kwamen nog enkele gevaarlijke acties van ons, dus we zouden snel afstand kunnen nemen (dachten we....) Helaas bleef het bij deze ene goal, want het waren de Huizers die het initiatief overnamen en de verdiende gelijkmaker binnenschoten. Het werd zelfs even billenknijpen, maar een goede Fabian tikte alles net naast. Echter, vlak voor rust namen we het heft weer in handen en was het Robert die de 2-1 binnenschoot. Een corner die Huizen maar niet echt weg kreeg, kwam voor de voeten van Robert, die geheel vrij staand vanaf een meter of 20 de bal binnenschoot. We gingen rusten met 3-1, doordat Floris zijn goede spel bekroonde met zijn eerste treffer van de dag. Uit een voorzet van Martijn schoot Floris raak!
De rust bestond uit een grote domper, want Thomas bleek niet verder te kunnen spelen. We zouden met 6 tegen 7 verder moeten spelen.... De boodschap van Chris was: cattenacio!!! De voorsprong moest koste wat koste behouden blijven.
En wat bleek, de tweede helft waren we nog steeds beter dan Huizen! Een fantastische Floris scoorde in de tweede helft 3x!! Eerst een corner rechtstreeks in de goal (specialiteit van het huis...), daarna een afvallende bal met zijn chocolade-rechter been, en ten slotte vanuit een vrije trap. De groen-gele konden hier niets tegenover stellen, ondanks dat er enkele goede spelers in dit team zaten. Maar in deze fysieke strijd in de kou, gingen deze kleine mennekes toch ten onder. Bij ons was vandaag iedereen goed, een zekere Fabian in de goal, een solide verdediging met een oermens als Koen, geflankeerd door twee opkomende backs als Martijn en Knib. Op het midden waren vandaag Thomas en Robert zeer druk en Floris alleen in de spits, dat ligt hem wel. Als na de winterstop Vos en Gijs er ook weer bij zijn, gaan we nog een mooie voorjaarscompetitie tegemoet. Achteraf bleek dat concurrent Zuidvogels E3 vandaag heeft verloren van Loosdrecht E3. Dat betekend dat Victoria E4, vlak voor het einde van de competitie, met de kraker uit bij Zuidvogels E3 in zicht, de koppositie heeft gepakt. Volgende week wacht ons een belangrijke wedstrijd, dan spelen we uit bij Zuidvogels E3. Indien wij minimaal 1 punt halen daar, zijn wij de kampioenen!! Voor Zuidvogels is dit de laatste competitiewedstrijd, wij hebben er nog 1 te gaan (tegen hun clubgenoot Zuidvogels E4). Volgende week spelen we dus in het hol van de leeuw!!
Na de wedstrijd liep iedereen in looppas richting auto, kantine en/of douche, vandaag geen penalties.
Man van de wedstrijd vandaag was.....het hele team. Wat een bikkels zijn jullie dat je in deze barre omstandigheden zo'n prestatie neerzetten. Fantastisch....