maandag 22 september 2008

Een wedstrijd die we alleen maar kunnen verliezen...

Na de sterke seizoensopening van vorige week, ontvingen de kanjers van de E4 vandaag Wasmeer E4. Een wedstrijd die wij, op papier althans, met gemak moesten winnen. Was het niet immers Wasmeer E3 dat wij in de beker van de mat speelde? Sprak de track-record van Wasmeer E4 niet in ons voordeel (van Huizen E3 10-0 verloren, van Victoria E5 13-2 verloren)? Het was snel duidelijk, vandaag konden we eigenlijk alleen maar verliezen. Daarbij kwam dat ook nog eens Coach Chris afwezig was en het eigenlijk een hele warme september-zaterdag was. Maar goed, we deden ons best. In de kleedkamer werd Gijs unaniem tot aanvoerder gekozen, en hij was het dan ook die de wedstrijd (samen met de kwattende Floris!!) met de aftrap in gang zette. En direct was het een aanvallend Victoria en een verdedigend Wasmeer wat ons werd voorgeschoteld. Maar behalve dat het een aanvallend Victoria was, was het vandaag ook een slordig Victoria. Kwam het door de warmte? Kwam het door de afwezigheid van Chris, was het de druk die ons (bijna) de das om deed? Feit was dat we veel sterker waren dan de zwart-rode jongens, maar dat we heel veel slordig balverlies leden. Het was dat Fabian sterk in de goal was, want met twee bijzonder sterke reddingen hield hij ons in de race op 0-0. Klasse man! De verdediging (als vanouds bestaande uit Martijn, Koen en Knib) speelde heel solide en liet zich niet door het vele balverlies van de kaart brengen. Uiteindelijk was het de aanvoerder Gijs die de ploeg bij de hand nam en een hele mooie openingstreffer liet aantekenen. Robert maakte knap nog de 2-0 en toen was het rust.
Inval-coach Bas was er niet gerust op en probeerde in de rust de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen. Of het aan deze pep-talk lag weten we niet, maar het spel in de eerste kwartier van de tweede helft werd wel wat sterker. Gelijk na rust scoorde rechts-back Martijn een knappe goal die ons de 3-0 bracht, waarna we via 2x Knib en nogeens Gijs de stand naar 6-0 brachten. Hierna waren er twee momenten waarop we een penalty hadden kunnen krijgen. Eerst werd Floris onderuit geschoffeld, en later kreeg Thomas op dezelfde plek een flinke zwiep. De mannen waren hierdoor zo van slag, dat er op slag ook niet meer werd mee verdedigd. Hierdoor konden de Wasmeerders terugkomen naar 6-2, maar de winst kwam gelukkig niet meer in gevaar.
Door deze uitslag staan we met 6 uit 2 nog steeds in de top van het klassement, maar de andere uitslagen in de poule (14-0 voor Huizen E3, 10-1 voor Huizen E4 en 11-1 voor Zuidvogels E3) bracht ons op doelsaldo naar de 3e plek. Tezamen met deze 3 Huizer teams zijn we nog zonder puntverlies. Een echte tweedeling wordt al zichtbaar in de stand. We zijn benieuwd waar dit naar toegaat..... Man van de wedstrijd waren vandaag niet de doelpuntenmakers, maar Thomas. Met 4(!) assists was hij heel belangrijk, en bleek dat hij het best had geluisterd in de teambespreking vooraf....

zaterdag 20 september 2008

's-Graveland E4 uit, en het trainingskamp van de haan

Deze prachtige morgen, met een stralende zon en blauwe lucht, bracht ons een denderende competitiestart voor de mannen van de E4. Op een steenworp afstand van ons eigen stadion, moesten we vandaag aantreden tegen 's-Graveland E4. We waren vol verwachting hoe de competitiestart vandaag zou verlopen. Helaas moesten we het stellen zonder Fabian, die in de goal werd vervangen door Knib in de eerste helft en Thomas in de tweede. Terwijl Chris en Sjoerd de tactische bespreking voerden, probeerde de haan van 's-Graveland uit alle macht zijn eigen E4 wakker te blèren, tot 10 maal toe mochten wij zijn Kukelekuu aanhoren. Achteraf mogen we concluderen dat genoemde haan wellicht niet helemaal op zijn taak was berekend, want er was slechts een team dat vandaag bij de les was.
Al gelijk vanaf de aftrap waren de Victorianen de baas op het veld, het was volledig pressie spelen dat de klok sloeg. De mannen van 's-Graveland (+ 1 vrouw, die overigens wel de beste man bij de tegenstander was...) waren allemaal stukken kleiner dan de Victorianen, en dat was te merken op het veld. Als we voetbaltechnisch eens een steekje lieten vallen (en dat gebeurde niet vaak) was daar altijd nog het fysiek waar we op konden terugvallen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de doelpunten als rijpe appeltjes uit de boom vielen. Bij rust stond het al 7-0 door doelpunten van Vos (2), Gijs (2), Thomas, Floris en een eigen doelpunt van een 's-Gravelandse verdediger. En hoe was het aan de andere kant? Knib heeft geloof ik 1 bal op doel gehad, en die haalde hij er fantastisch uit....
De tweede helft was van een zelfde laken een pak. Pressie van Victoriaanse kant, weinig doelgevaar aan de andere kant en veel doelpunten voor ons. Het aantal doelpunten in de tweede helft bleef 'beperkt' tot 5 (Gijs, Vos, Floris en 2xKnib) waardoor we met een 12-0 eindstand (o nee, 0-12) huiswaarts konden keren. Thomas kreeg in de tweede helft wel een enkele serieuze bal op de goal, maar hield keurig zijn hok schoon! Dat de aardige scheidsrechter (in officieel trainingspak van de buurman sv Olympia) zowel in de eerste als in de tweede helft een paar minuten te vroeg af floot vond eigenlijk niemand erg.
Voor Chris en Sjoerd resten niets anders dan complimenten. In een vroeg stadium van de competitie hebben ze het team al aardig in lijn staan. Vandaag was hij helaas afwezig, maar met Fabian hebben we een solide keeper in de goal staan, dat maakt het voetballen zo veel makkelijker. De verdediging met Martijn, Koen en Knib is sterk en bijna onpasseerbaar, bovendien kunnen ze ook aanvallend een partijtje meefluiten (getuige de doelpunten van alle drie de heren in dit prille seizoen). Het middenveld en de aanval is om van te smullen, en al de mannen die daar hun kunsten vertonen hebben al vaak laten zien dat ze kunnen voetballen en dat ze doelpunten kunnen maken. Een lust voor het oog. Maar als uw trouwe verslaggever een kritische noot mag maken (mag dat? ja toch?) dan zouden de voorwaartse spelers wel af en toe iets minder egoïstisch kunnen zijn en beter over moeten spelen voor een nog beter rendement.... Maar goed, wie ben ik om wat te roepen na al deze eclatante overwinningen?? Volgens de technische staf van het team was de man van de wedstrijd vandaag Gijs, die 3 goals en enkele mooie aanvallen en assists op zijn naam had staan. Bijna had hij nog een Vandervaartje gemaakt (met een hakje scoren, net als Van der Vaart tegen Feyenoord), maar dat komt later dit seizoen nog wel....
Deze ochtend levert in elk geval drie conclusies op:
1) Victoria E4 is een leuk voetballend team
2) met dit doelsaldo komen we hoog op de ranglijst
3) de 's-Gravelandse haan moet nodig in trainingskamp!!

zaterdag 13 september 2008

Winst in de regenachtige derby tegen Loosdrecht E1

Na de stortregens van gisteren was menigeen verbaasd dat het voetbal vandaag gewoon door ging. Ook al miezerde het de hele ochtend, we mochten gewoon aantreden. Uit bij de (bijna) buren van Loosdrecht mochten we op een prachtig kunstgrasveld onze kunsten vertonen. We raken al bijna gewend aan het spelen op kunstgras, want het was de derde wedstrijd in successie dat we daarop konden spelen. Zou hier de hand van het begeleidende duo in zitten?
We moesten vanmorgen helaas aantreden zonder De Knib, die met zijn ouders op Terschelling zat, en dit gemis liet zich voelen. De uitslag van de wedstrijd had niet zoveel waarde meer, want alleen als De Vecht vandaag zou verliezen van Wasmeer konden we nog verder komen in de beker. Zelfs de meest optimistische E4-volgers hadden hier niet zo heel veel fiducie in, en dat bleek ook terecht, de uitslag daar was 14-0, voor De Vecht dus....
Chris had zijn mannen in een fantasie-opstelling het veld op gestuurd, de aanvallers stonden in de verdediging en de verdedigers stonden in de aanval. Het was wel wennen voor de toeschouwers, en zeker voor de spelers, maar het leverde een aantrekkelijke wedstrijd op. Toch was Victoria in deze opstelling de betere van de twee, Loosdrecht E1 bleek niet opgewassen tegen onze kerels uit de E4. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal viel, Koen zorgde ervoor dat de eerste goal op het bord kwam. Een lange voorzet vanaf links, en met bloed, zweet en tranen kopte Koen hem erin. Bloed van de tand door zijn lip en van de schoen van de tegenstander, zweet van het harde rennen, tranen van de pijn.... Thomas en Robert scoorden de 0-2 en 0-3, waarna Loosdrecht de stand naar 1-3 bracht. Aan het einde van de eerste helft had Gijs nog 2 levensgrote kansen, maar beide pogingen gingen net naast.
De tweede helft bracht een verdedigingsduo van Vos en Gijs, waarbij met name laatst genoemde als linksback heel erg moest wennen. Het was voor Gijs duidelijk wennen achterin, maar hij stond kranig zijn mannetje. Een echte aanvallersovertreding van hem bracht nog wel wat spanning in de wedstrijd, Loosdrecht kreeg namelijk een penalty. Maar gelukkig voor alle Victorianen ging deze bal net naast. Koen en Floris brachten de stand naar 1-5, waarna beurtelings Loosdrecht, Martijn, Loosdrecht en Robert de eindstand op 3-7 bracht.
Het fantasie-team van Chris en Sjoerd begint aardig ingespeeld te raken. De eindstand had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, maar helaas schoten we vandaag niet met scherp. Voor de beker zijn we nu klaar, maar volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen 's-Graveland E4. Gelukkig is dan "de Knib" weer van de partij, zodat het sterrenteam weer compleet is. Vol verwachting klopt ons hart, hoe zullen wij ons staande houden in de tweede klasse? We zijn benieuwd.....

zondag 7 september 2008

Victoria E4 strikes back!!

Na de (qua uitslag) teleurstellend verlopen beker ouverture van vorige week, togen we vandaag vol goede moed, goede bedoelingen en goede hoop naar Wasmeer. Volgens de site van Wasmeer dankt deze club zijn naam aan de vele wasmeren in die buurt, waar in lang vervlogen tijden de herders hun schapen wasten. Vandaag kwamen de Victorianen langs, die aldaar het varkentje kwamen wassen. Al de goede bedoelingen bleken al voor het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter. De 9 mannen (voor het eerst compleet!) kwamen het trainingsveld naast het hoofdveld op voor hun warming up, en deze bleek heel imponerend! Als een echt prof-team deden ze de warming up in de volle breedte van het veld, en als klap op de vuurpijl kwamen ze bij elkaar, armen om elkaar heen, en ze spraken elkaar motiverend toe! Heel imponerend!
Al gelijk vanaf het eerste fluitsignaal vlogen de Victorianen boven op de tegenstander. Na enkele minuten ging het Victoria E4-legioen al wat rustiger zitten, deze keer zouden de punten wel meegaan naar het Jagerspaadje, en hoe!! De ene na de andere aanval golfde over het prachtige kunstgras, aanvalsspel dit veld waardig! Het was nl. pure kunst wat de Victorianen op de mat legde. Vloeiende combinaties, een-tweetjes, mooie voorzetten, hard werken, elkaar veel gunnend, Victoria E4 was bezig met pure klantenbinding. De altijd coachende Chris kreeg een steeds voldanere glimlacht, zijn PA Sjoerd glom van trots: deze E4 is een pure wanna-see!
De goals kwamen (in willekeurige volgorde) van Robert (2), Floris (3), Gijs, Knib, Thomas (2), Koen, dus te veel om allemaal te beschrijven. Eentje mag echter niet achterwege blijven, hierop was duidelijk getraind! Gijs nam een corner van rechts, zette hoog voor, Koen bleef een beetje aan de zijlijn aan de overzijde staan en ontving de bal, en schoot de bal snoeihard in het dak van het doel! Duidelijk de mooiste, dank aan de Koe(n)man!
In de tweede helft verviel Victoria een beetje in gallery-play, maar dat mocht de pret niet drukken. Maar de tegenstander was van een te laag kaliber om hier wat mee te doen (of onze verdediging en keeper waren te sterk...), want meerdere keren kwamen er 3 aanvallers tegenover 1 verdediger en keeper. Maar Wasmeer kon slechts een keer een doelpuntje scoren. Ook voorin was de tweede helft duidelijk minder, Gijs die maar niet op het middenveld wilde blijven en steeds in de spits opdook, Floris die het overspelen aan medespelers voor latere wedstrijden bewaarde. Maar gelukkig was Thomas er nog, die na 4 of 5 keer paal en lat te hebben geraakt in de 2e helft met 2 late treffers er persoonlijk zorgde dat de magische grens van 10 doelpunten werd geslecht. Zelfs Fabian had nog de mogelijkheid op een doelpunt. Bij een corner voor ons liet hij zijn eigen doel voor wat het was en ging mee naar voren. Helaas kwam hij net 2 cm. tekort om de bal in het doel te koppen.
Ondanks de zwakke tegenstander, waren de eerste contouren van een mooi E4-seizoen duidelijk waarneembaar. In de beker zullen we waarschijnlijk snel klaar zijn, omdat De Vecht van Loosdrecht heeft gewonnen, en zij nu na twee wedstrijden 3 punten los staan. Volgende week moet De Vecht de laatste wedstrijd spelen tegen Wasmeer. Wij spelen uit bij Loosdrecht en daarna begint de competitie.



dinsdag 2 september 2008

Victoria E4 - de Vecht E1, een bekerkraker!


Vandaag gingen we dan echt van start. Nadat we 3 trainingen achter de rug hadden was het dan vandaag om het eggie. Een bekerwedstrijd tegen niemand minder dan eersteklasser De Vecht E1. Helaas was Thomas vandaag afwezig, waardoor we maar met zijn 8-en waren. In een mooie 7-mans formatie (Fabian keeper; Martijn, Koen en Knib als verdediging; Vos en Floris op het middenveld; Gijs als eenzame spits) trapten we af. Robert was de eerste wissel van het seizoen (nooit leuk...). Hoe zouden onze jongens zich houden? Zouden de teammakkers elkaar al een beetje aanvoelen in het veld, of was het los zand?
Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Een gezicht voor rust (goed, degelijk, gevaarlijk en minimaal gelijkwaardig) en een gezicht na rust (vermoeid, niet scherp en de mindere). Om met het eerste gezicht te beginnen: dit belooft wat voor het nieuwe seizoen. Het nieuwe team leek al aardig ingespeeld en er waren enkele mooie combinaties waar te nemen. Knib en Martijn speelden degelijk als back's en Koen was zeer goed coachend een echte centrale verdediger. Het middenveld (Vos, Floris en Robert) liep zich beurtelings de longen uit het lijf (Floris liep zich zelfs een kies uit het lijf...) en er waren goed lopende aanvallen waar te nemen met spits Gijs als combinatie-speler. Het was dat niet veel geluk hadden, maar met iets meer overzicht voor de goal hadden we met een voorsprong kunnen rusten. Helaas waren niet wij de gelukkigen, maar de gasten van de Vecht scoorden net voor rust. In een aanval waarbij we er achterin niet heel scherp uitzagen (er stonden er wel heel veel vrij...) scoorden zij net voor rust de 0-1.



In de rust bespraken we onze mogelijkheden. Die waren er wel degelijk vonden we, want we waren goed aan het spelen. Dat het in de tweede helft minder liep kwam volgens mij vooral aan de conditie. We konden niet meer echt meekomen met De vecht, zodat de overwinning voor hen eigenlijk wel terecht was. Nadat ze op 2-0 kwamen gingen bij ons de koppies naar beneden. Gelukkig scoorde Floris nog de 3-1, maar helaas was het daarmee afgelopen. De 4-1 eindstand was terecht, maar enigzins vertekend. We konden goed meekomen, en er zit zeker potentie in dit team. Als straks de competitie begint hebben we wat vaker met elkaar gespeeld, en moeten we elkaar ook beter kunnen vinden in dit team. Het recept voor meer punten: iets meer overspel op het middenveld, zodat we onszelf niet zo vaak vastlopen.