zaterdag 20 september 2008

's-Graveland E4 uit, en het trainingskamp van de haan

Deze prachtige morgen, met een stralende zon en blauwe lucht, bracht ons een denderende competitiestart voor de mannen van de E4. Op een steenworp afstand van ons eigen stadion, moesten we vandaag aantreden tegen 's-Graveland E4. We waren vol verwachting hoe de competitiestart vandaag zou verlopen. Helaas moesten we het stellen zonder Fabian, die in de goal werd vervangen door Knib in de eerste helft en Thomas in de tweede. Terwijl Chris en Sjoerd de tactische bespreking voerden, probeerde de haan van 's-Graveland uit alle macht zijn eigen E4 wakker te blèren, tot 10 maal toe mochten wij zijn Kukelekuu aanhoren. Achteraf mogen we concluderen dat genoemde haan wellicht niet helemaal op zijn taak was berekend, want er was slechts een team dat vandaag bij de les was.
Al gelijk vanaf de aftrap waren de Victorianen de baas op het veld, het was volledig pressie spelen dat de klok sloeg. De mannen van 's-Graveland (+ 1 vrouw, die overigens wel de beste man bij de tegenstander was...) waren allemaal stukken kleiner dan de Victorianen, en dat was te merken op het veld. Als we voetbaltechnisch eens een steekje lieten vallen (en dat gebeurde niet vaak) was daar altijd nog het fysiek waar we op konden terugvallen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de doelpunten als rijpe appeltjes uit de boom vielen. Bij rust stond het al 7-0 door doelpunten van Vos (2), Gijs (2), Thomas, Floris en een eigen doelpunt van een 's-Gravelandse verdediger. En hoe was het aan de andere kant? Knib heeft geloof ik 1 bal op doel gehad, en die haalde hij er fantastisch uit....
De tweede helft was van een zelfde laken een pak. Pressie van Victoriaanse kant, weinig doelgevaar aan de andere kant en veel doelpunten voor ons. Het aantal doelpunten in de tweede helft bleef 'beperkt' tot 5 (Gijs, Vos, Floris en 2xKnib) waardoor we met een 12-0 eindstand (o nee, 0-12) huiswaarts konden keren. Thomas kreeg in de tweede helft wel een enkele serieuze bal op de goal, maar hield keurig zijn hok schoon! Dat de aardige scheidsrechter (in officieel trainingspak van de buurman sv Olympia) zowel in de eerste als in de tweede helft een paar minuten te vroeg af floot vond eigenlijk niemand erg.
Voor Chris en Sjoerd resten niets anders dan complimenten. In een vroeg stadium van de competitie hebben ze het team al aardig in lijn staan. Vandaag was hij helaas afwezig, maar met Fabian hebben we een solide keeper in de goal staan, dat maakt het voetballen zo veel makkelijker. De verdediging met Martijn, Koen en Knib is sterk en bijna onpasseerbaar, bovendien kunnen ze ook aanvallend een partijtje meefluiten (getuige de doelpunten van alle drie de heren in dit prille seizoen). Het middenveld en de aanval is om van te smullen, en al de mannen die daar hun kunsten vertonen hebben al vaak laten zien dat ze kunnen voetballen en dat ze doelpunten kunnen maken. Een lust voor het oog. Maar als uw trouwe verslaggever een kritische noot mag maken (mag dat? ja toch?) dan zouden de voorwaartse spelers wel af en toe iets minder egoïstisch kunnen zijn en beter over moeten spelen voor een nog beter rendement.... Maar goed, wie ben ik om wat te roepen na al deze eclatante overwinningen?? Volgens de technische staf van het team was de man van de wedstrijd vandaag Gijs, die 3 goals en enkele mooie aanvallen en assists op zijn naam had staan. Bijna had hij nog een Vandervaartje gemaakt (met een hakje scoren, net als Van der Vaart tegen Feyenoord), maar dat komt later dit seizoen nog wel....