maandag 22 september 2008

Een wedstrijd die we alleen maar kunnen verliezen...

Na de sterke seizoensopening van vorige week, ontvingen de kanjers van de E4 vandaag Wasmeer E4. Een wedstrijd die wij, op papier althans, met gemak moesten winnen. Was het niet immers Wasmeer E3 dat wij in de beker van de mat speelde? Sprak de track-record van Wasmeer E4 niet in ons voordeel (van Huizen E3 10-0 verloren, van Victoria E5 13-2 verloren)? Het was snel duidelijk, vandaag konden we eigenlijk alleen maar verliezen. Daarbij kwam dat ook nog eens Coach Chris afwezig was en het eigenlijk een hele warme september-zaterdag was. Maar goed, we deden ons best. In de kleedkamer werd Gijs unaniem tot aanvoerder gekozen, en hij was het dan ook die de wedstrijd (samen met de kwattende Floris!!) met de aftrap in gang zette. En direct was het een aanvallend Victoria en een verdedigend Wasmeer wat ons werd voorgeschoteld. Maar behalve dat het een aanvallend Victoria was, was het vandaag ook een slordig Victoria. Kwam het door de warmte? Kwam het door de afwezigheid van Chris, was het de druk die ons (bijna) de das om deed? Feit was dat we veel sterker waren dan de zwart-rode jongens, maar dat we heel veel slordig balverlies leden. Het was dat Fabian sterk in de goal was, want met twee bijzonder sterke reddingen hield hij ons in de race op 0-0. Klasse man! De verdediging (als vanouds bestaande uit Martijn, Koen en Knib) speelde heel solide en liet zich niet door het vele balverlies van de kaart brengen. Uiteindelijk was het de aanvoerder Gijs die de ploeg bij de hand nam en een hele mooie openingstreffer liet aantekenen. Robert maakte knap nog de 2-0 en toen was het rust.
Inval-coach Bas was er niet gerust op en probeerde in de rust de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen. Of het aan deze pep-talk lag weten we niet, maar het spel in de eerste kwartier van de tweede helft werd wel wat sterker. Gelijk na rust scoorde rechts-back Martijn een knappe goal die ons de 3-0 bracht, waarna we via 2x Knib en nogeens Gijs de stand naar 6-0 brachten. Hierna waren er twee momenten waarop we een penalty hadden kunnen krijgen. Eerst werd Floris onderuit geschoffeld, en later kreeg Thomas op dezelfde plek een flinke zwiep. De mannen waren hierdoor zo van slag, dat er op slag ook niet meer werd mee verdedigd. Hierdoor konden de Wasmeerders terugkomen naar 6-2, maar de winst kwam gelukkig niet meer in gevaar.
Door deze uitslag staan we met 6 uit 2 nog steeds in de top van het klassement, maar de andere uitslagen in de poule (14-0 voor Huizen E3, 10-1 voor Huizen E4 en 11-1 voor Zuidvogels E3) bracht ons op doelsaldo naar de 3e plek. Tezamen met deze 3 Huizer teams zijn we nog zonder puntverlies. Een echte tweedeling wordt al zichtbaar in de stand. We zijn benieuwd waar dit naar toegaat..... Man van de wedstrijd waren vandaag niet de doelpuntenmakers, maar Thomas. Met 4(!) assists was hij heel belangrijk, en bleek dat hij het best had geluisterd in de teambespreking vooraf....

Geen opmerkingen: