zaterdag 13 september 2008

Winst in de regenachtige derby tegen Loosdrecht E1

Na de stortregens van gisteren was menigeen verbaasd dat het voetbal vandaag gewoon door ging. Ook al miezerde het de hele ochtend, we mochten gewoon aantreden. Uit bij de (bijna) buren van Loosdrecht mochten we op een prachtig kunstgrasveld onze kunsten vertonen. We raken al bijna gewend aan het spelen op kunstgras, want het was de derde wedstrijd in successie dat we daarop konden spelen. Zou hier de hand van het begeleidende duo in zitten?
We moesten vanmorgen helaas aantreden zonder De Knib, die met zijn ouders op Terschelling zat, en dit gemis liet zich voelen. De uitslag van de wedstrijd had niet zoveel waarde meer, want alleen als De Vecht vandaag zou verliezen van Wasmeer konden we nog verder komen in de beker. Zelfs de meest optimistische E4-volgers hadden hier niet zo heel veel fiducie in, en dat bleek ook terecht, de uitslag daar was 14-0, voor De Vecht dus....
Chris had zijn mannen in een fantasie-opstelling het veld op gestuurd, de aanvallers stonden in de verdediging en de verdedigers stonden in de aanval. Het was wel wennen voor de toeschouwers, en zeker voor de spelers, maar het leverde een aantrekkelijke wedstrijd op. Toch was Victoria in deze opstelling de betere van de twee, Loosdrecht E1 bleek niet opgewassen tegen onze kerels uit de E4. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal viel, Koen zorgde ervoor dat de eerste goal op het bord kwam. Een lange voorzet vanaf links, en met bloed, zweet en tranen kopte Koen hem erin. Bloed van de tand door zijn lip en van de schoen van de tegenstander, zweet van het harde rennen, tranen van de pijn.... Thomas en Robert scoorden de 0-2 en 0-3, waarna Loosdrecht de stand naar 1-3 bracht. Aan het einde van de eerste helft had Gijs nog 2 levensgrote kansen, maar beide pogingen gingen net naast.
De tweede helft bracht een verdedigingsduo van Vos en Gijs, waarbij met name laatst genoemde als linksback heel erg moest wennen. Het was voor Gijs duidelijk wennen achterin, maar hij stond kranig zijn mannetje. Een echte aanvallersovertreding van hem bracht nog wel wat spanning in de wedstrijd, Loosdrecht kreeg namelijk een penalty. Maar gelukkig voor alle Victorianen ging deze bal net naast. Koen en Floris brachten de stand naar 1-5, waarna beurtelings Loosdrecht, Martijn, Loosdrecht en Robert de eindstand op 3-7 bracht.
Het fantasie-team van Chris en Sjoerd begint aardig ingespeeld te raken. De eindstand had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, maar helaas schoten we vandaag niet met scherp. Voor de beker zijn we nu klaar, maar volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen 's-Graveland E4. Gelukkig is dan "de Knib" weer van de partij, zodat het sterrenteam weer compleet is. Vol verwachting klopt ons hart, hoe zullen wij ons staande houden in de tweede klasse? We zijn benieuwd.....

Geen opmerkingen: