zondag 7 september 2008

Victoria E4 strikes back!!

Na de (qua uitslag) teleurstellend verlopen beker ouverture van vorige week, togen we vandaag vol goede moed, goede bedoelingen en goede hoop naar Wasmeer. Volgens de site van Wasmeer dankt deze club zijn naam aan de vele wasmeren in die buurt, waar in lang vervlogen tijden de herders hun schapen wasten. Vandaag kwamen de Victorianen langs, die aldaar het varkentje kwamen wassen. Al de goede bedoelingen bleken al voor het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter. De 9 mannen (voor het eerst compleet!) kwamen het trainingsveld naast het hoofdveld op voor hun warming up, en deze bleek heel imponerend! Als een echt prof-team deden ze de warming up in de volle breedte van het veld, en als klap op de vuurpijl kwamen ze bij elkaar, armen om elkaar heen, en ze spraken elkaar motiverend toe! Heel imponerend!
Al gelijk vanaf het eerste fluitsignaal vlogen de Victorianen boven op de tegenstander. Na enkele minuten ging het Victoria E4-legioen al wat rustiger zitten, deze keer zouden de punten wel meegaan naar het Jagerspaadje, en hoe!! De ene na de andere aanval golfde over het prachtige kunstgras, aanvalsspel dit veld waardig! Het was nl. pure kunst wat de Victorianen op de mat legde. Vloeiende combinaties, een-tweetjes, mooie voorzetten, hard werken, elkaar veel gunnend, Victoria E4 was bezig met pure klantenbinding. De altijd coachende Chris kreeg een steeds voldanere glimlacht, zijn PA Sjoerd glom van trots: deze E4 is een pure wanna-see!
De goals kwamen (in willekeurige volgorde) van Robert (2), Floris (3), Gijs, Knib, Thomas (2), Koen, dus te veel om allemaal te beschrijven. Eentje mag echter niet achterwege blijven, hierop was duidelijk getraind! Gijs nam een corner van rechts, zette hoog voor, Koen bleef een beetje aan de zijlijn aan de overzijde staan en ontving de bal, en schoot de bal snoeihard in het dak van het doel! Duidelijk de mooiste, dank aan de Koe(n)man!
In de tweede helft verviel Victoria een beetje in gallery-play, maar dat mocht de pret niet drukken. Maar de tegenstander was van een te laag kaliber om hier wat mee te doen (of onze verdediging en keeper waren te sterk...), want meerdere keren kwamen er 3 aanvallers tegenover 1 verdediger en keeper. Maar Wasmeer kon slechts een keer een doelpuntje scoren. Ook voorin was de tweede helft duidelijk minder, Gijs die maar niet op het middenveld wilde blijven en steeds in de spits opdook, Floris die het overspelen aan medespelers voor latere wedstrijden bewaarde. Maar gelukkig was Thomas er nog, die na 4 of 5 keer paal en lat te hebben geraakt in de 2e helft met 2 late treffers er persoonlijk zorgde dat de magische grens van 10 doelpunten werd geslecht. Zelfs Fabian had nog de mogelijkheid op een doelpunt. Bij een corner voor ons liet hij zijn eigen doel voor wat het was en ging mee naar voren. Helaas kwam hij net 2 cm. tekort om de bal in het doel te koppen.
Ondanks de zwakke tegenstander, waren de eerste contouren van een mooi E4-seizoen duidelijk waarneembaar. In de beker zullen we waarschijnlijk snel klaar zijn, omdat De Vecht van Loosdrecht heeft gewonnen, en zij nu na twee wedstrijden 3 punten los staan. Volgende week moet De Vecht de laatste wedstrijd spelen tegen Wasmeer. Wij spelen uit bij Loosdrecht en daarna begint de competitie.



Geen opmerkingen: