dinsdag 2 september 2008

Victoria E4 - de Vecht E1, een bekerkraker!

Vandaag gingen we dan echt van start. Nadat we 3 trainingen achter de rug hadden was het dan vandaag om het eggie. Een bekerwedstrijd tegen niemand minder dan eersteklasser De Vecht E1. Helaas was Thomas vandaag afwezig, waardoor we maar met zijn 8-en waren. In een mooie 7-mans formatie (Fabian keeper; Martijn, Koen en Knib als verdediging; Vos en Floris op het middenveld; Gijs als eenzame spits) trapten we af. Robert was de eerste wissel van het seizoen (nooit leuk...). Hoe zouden onze jongens zich houden? Zouden de teammakkers elkaar al een beetje aanvoelen in het veld, of was het los zand?
Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Een gezicht voor rust (goed, degelijk, gevaarlijk en minimaal gelijkwaardig) en een gezicht na rust (vermoeid, niet scherp en de mindere). Om met het eerste gezicht te beginnen: dit belooft wat voor het nieuwe seizoen. Het nieuwe team leek al aardig ingespeeld en er waren enkele mooie combinaties waar te nemen. Knib en Martijn speelden degelijk als back's en Koen was zeer goed coachend een echte centrale verdediger. Het middenveld (Vos, Floris en Robert) liep zich beurtelings de longen uit het lijf (Floris liep zich zelfs een kies uit het lijf...) en er waren goed lopende aanvallen waar te nemen met spits Gijs als combinatie-speler. Het was dat niet veel geluk hadden, maar met iets meer overzicht voor de goal hadden we met een voorsprong kunnen rusten. Helaas waren niet wij de gelukkigen, maar de gasten van de Vecht scoorden net voor rust. In een aanval waarbij we er achterin niet heel scherp uitzagen (er stonden er wel heel veel vrij...) scoorden zij net voor rust de 0-1.

In de rust bespraken we onze mogelijkheden. Die waren er wel degelijk vonden we, want we waren goed aan het spelen. Dat het in de tweede helft minder liep kwam volgens mij vooral aan de conditie. We konden niet meer echt meekomen met De vecht, zodat de overwinning voor hen eigenlijk wel terecht was. Nadat ze op 2-0 kwamen gingen bij ons de koppies naar beneden. Gelukkig scoorde Floris nog de 3-1, maar helaas was het daarmee afgelopen. De 4-1 eindstand was terecht, maar enigzins vertekend. We konden goed meekomen, en er zit zeker potentie in dit team. Als straks de competitie begint hebben we wat vaker met elkaar gespeeld, en moeten we elkaar ook beter kunnen vinden in dit team. Het recept voor meer punten: iets meer overspel op het middenveld, zodat we onszelf niet zo vaak vastlopen.